Retour Ervaringen

Familie Lukas

Wij gaan terug naar 2009, ons vakantie huis in Nederland verkocht en het plan ontstaat om een familie huis te kopen. Al zoekende vinden we op de site van 2ehuisinfrankrijk.com een advertentie van "een huisje in de bergen" in de Limousin. Het spreekt ons direct aan. Heerlijke omgeving, mooie natuur maar niet naast de deur. Met vrienden zijn we ooit een keer in Frankrijk geweest ( weekend Parijs met een 2cv) en spreken we beiden de taal niet dus,  is dit verstandig?

Een verlanglijstje opgesteld met de kinderen ( toen 11-10-8 en 5 jaar) want uiteindelijk wilden we het samen doen zodat het ook hun huis zal worden. Vragen als waar, hoeveel grond, buren, oude opknapper enz. passeerden.

Gemaild met de aldaar wonende makelaars Jeroen en Inge. Ons huisje in de bergen bleek inmiddels een andere eigenaar te hebben. De makelaar stelde voor om meerdere huizen te bekijken. Een weekend gepland en van tevoren druk gemaakt over, hoe gaat dat met de tol en Franse taal?

Vrijdag op tijd vertrokken en het weekend gebruikt om 5 huizen te bekijken. De één te groot de ander te klein zo gaat dat dan. Soms was het huis nog bewoond en probeerde de bewoonster haar ‘paleisje’ zo goed mogelijk aan te prijzen. Toch wel een beetje lastig als je niet begrijpt wat er wordt gezegd maar de lichaamstaal zei genoeg. Soms liepen de muizen op zolder. Maar van de 5 zat er niet één bij waarvan we beiden zeiden wow dit is het.

"Nu wil ik jullie nog graag een huis laten zien" zei Jeroen. Daar aangekomen keken we elkaar aan en zeiden niets maar wisten dat dit het moet worden. Een authentieke Franse boerderij van een stel dat al wel was begonnen met verbouwen maar er was niets verprutst. We hebben ter plekke een bod gedaan en maandag, weer terug in Nederland, hebben we het huis gekocht.

Drie maanden later gingen we met z’n allen in een volle auto met een binnentrap op het dak, kinderen in de auto en een grote kar met huisraad en bedden richting Le Mas. Een belevenis om nooit te vergeten. De hele nacht gereden en onderweg in de auto geslapen. s' morgens  bij het licht worden, buiten op onze plek Le Mas ontbeten. Om tien uur hebben we ons bij de notaris gemeld waar we de sleutel kregen en we eigenaar waren van een mooi huis op een prachtige plek in Frankrijk.

De verbouwing kon beginnen, timmeren, voegen, beton storten, wat we met zijn allen hebben gedaan en soms met hulp van vrienden die bij ons op bezoek kwamen. Het was bijzonder om zo samen bezig zijn. Inmiddels hebben we een 2CV  in de schuur staan, dakje open en s’ morgens naar de bakker voor een lekker vers broodje.

U denkt misschien, ging alles dan zo makkelijk waren er geen problemen? Natuurlijk ging het wel eens mis, een douchecabine bestellen, een vergunning aanvragen of een loodgieter vinden als je geen Frans spreekt is best lastig. Maar dan blijkt dat je met een beetje goede wil en de raad van andere mensen de problemen niet zo groot zijn.

Inmiddels zijn we aardig ingeburgerd. Erik heeft kerkbanken voor een naburig dorp vermaakt en ook hebben we al eens een concert in het plaatselijke kerkje gegeven dat zeer gewaardeerd werd.

We genieten van de omgeving, de rust en het Franse leven, de dorpsfeesten, vide greniers en de mensen om ons heen, heerlijk! We hebben in de afgelopen jaren er onze plek van gemaakt en nu kunnen we er lekker van genieten met kinderen en aanhang. Een plek die rust geeft met fijne gastvrije vooral Franse mensen om ons heen. We verheugen ons erop dat dit jaar ook onze kleindochter komt logeren. Dit is waar we het voor doen. Een plek om samen te zijn.

Een goede keuze, waar we hopelijk nog jaren plezier van mogen hebben.

Poser une question ou arranger une visite (depuis chez soi) ?

Ceci est également possible par WhatsApp ou email

Jaco & Caroline
Al zo’n 25 jaar gaan we samen (en later met kinderen) op vakantie naar Frankrijk. Eerst met de tent, achterop de motor, later met auto en caravan. Daar komt bij dat er ook familie bij Parijs en in Toulon woont. Kortom, we waren al behoorlijk Frankrijk-georiënteerd. Nadat we in de zomer een weekje in een huisje in Frankrijk hadden gebivakkeerd, begon er een onbedwingbaar proces dat heef…
 
Na 1,5 jaar is onze Franse droom werkelijkheid geworden en schrijven wij nu deze ervaring op ons terras met fantastisch uitzicht, in de zon met een wijntje. Tijdens de online zoektocht sprong de website 2ehuisinfrankrijk.nl er direct bovenuit met duidelijke foto's, video's en informatie (dat zie je nog wel eens anders in Frankrijk...). Al tijdens het eerste telefonische contact werden we goed geh…
 
Tinus Stille
Na ongeveer 5 jaar serieus en minder serieus zoeken naar een 2e huis in Frankrijk, kwamen Gea en ik op de website van 2e huis in frankrijk terecht . Wij selecteerden vijf woningen . Een jaar daarvoor hadden wij hetzelfde gedaan in France-Comte . Ook daar hebben wij mooie huizen c.q. plekjes bezichtigd. De afstand met Nederland was daarbij het voordeel 700 km voor ons, maar de omgeving viel ons teg…