Retour Ervaringen

Jan & Peter

Toen wij besloten om op termijn ons bedrijf te verkopen en ons in het buitenland te gaan vestigen, was nog niet duidelijk welk land dat zou worden.

De keuze viel op Frankrijk. Maar welke streek? Net als zovelen kwamen wij al surfend en zoekend op het internet de site van 2deHuisinFrankrijk tegen. De Limousin kenden we niet. Maar de site sprak ons aan, net zoals de prijzen van de aangeboden huizen….Voor ons zou het geen tweede huis moeten worden maar een permanente plek. Dat had natuurlijk invloed op de eisen die we stelden. Een informatieverzoek leidde tot een telefonisch contact met Inge. Er zouden er nog vele volgen. Maar al bij het eerste contact voelden wij ons prettig. Inge was open en eerlijk, luisterde naar onze wensen. Wanneer wij belangstelling toonden voor een huis, kon zei heel ruiterlijk zeggen: “Dat lijkt me eerlijk gezegd niet geschikt, want….” En dan kwam er een plausibele reden.

In november dan toch maar eens live rondkijken in de Limousin in plaats van op een scherm. Het was mistig en kil, maar we vielen als een blok voor de natuur, die ons in schitterende herfstkleuren stond toe te stralen.

We maakten kennis met Didier die ons twee dagen lang onvermoeibaar rond heeft gereden en huizen heeft laten zien. Erg prettig dat hij vloeiend Engels spreekt. Een huis was voor ons favoriet. Helaas was de verkoop van ons bedrijf nog niet rond en werd het huis verkocht aan anderen. Toen we onze teleurstelling lieten blijken aan Inge, riep zij:   ” Het komt altijd goed!” en dat is het gekomen. In maart zijn we weer gaan kijken. Door stom toeval overnachtten we 4 nachten in de gîte van een huis dat we wilden bezichtigen. Niet onze eerste keuze vanaf internet. Maar toen we er binnenstapten voelden we allebei: dit is hem. Ter plekke de bieding gedaan en een overeenkomst gesloten. Dan voelt het toch heel anders als je weer in de gîte slaapt waarvan je weet dat die over 4 maanden van jou is.

Inge heeft ons door het hele proces geleid en ons op zaken geattendeerd waar we zelf niet aan gedacht hadden. Zo was er het verschil tussen het Franse en Nederlandse erfrecht, dat er toe geleid heeft dat we uiteindelijk nog in Nederland getrouwd zijn.

We zijn zeer content met ons nieuwe leven hier en zijn erg tevreden over de deskundigheid, openheid,  alertheid en ondersteuning en het geduld van het hele team van 2deHuis. Die stap extra die zij zetten, daar gaat het om!

Poser une question ou arranger une visite (depuis chez soi) ?

Ceci est également possible par WhatsApp ou email

Jaco & Caroline
Al zo’n 25 jaar gaan we samen (en later met kinderen) op vakantie naar Frankrijk. Eerst met de tent, achterop de motor, later met auto en caravan. Daar komt bij dat er ook familie bij Parijs en in Toulon woont. Kortom, we waren al behoorlijk Frankrijk-georiënteerd. Nadat we in de zomer een weekje in een huisje in Frankrijk hadden gebivakkeerd, begon er een onbedwingbaar proces dat heef…
 
Mark & Ilse
Onze droom is uitgekomen. We zijn de trotse bezitters van een vakantiehuis in het buitengebied van het kleine, dromerige dorpje La Porcherie. Onze wens heeft jarenlang gesluimerd. We zochten een plek waar rust, stilte, ruimte, natuur en authenticiteit overheersen. Met behulp van Inge en haar kantoorgenoot Didier van Agence Franco Hollandaise (2ehuisinfrankrijk.com) is het gelukt. We hebben meerde…
 
Jeu-de-boules toernooi
Traditiegetrouw wordt elk jaar op 1 augustus de sfeer van de typische Franse dorpspleintjes geëvenaard tijdens het jaarlijkse pétanque toernooi voor alle kopers die in de loop der jaren een 2e huis in Frankrijk via ons gekocht hebben. In teams van drie wordt gestreden om de eer als winnaar te eindigen bij dit bekende spel. Voor de kopers van het eerste uur is het inmiddels een soort re…